Behandelingen


Afhankelijk van het ras en de conditie van de vacht zijn er verschillende mogelijkheden om uw hond te trimmen.
Uiteraard is er altijd overleg met de eigenaar voordat ik begin met de trimbeurt.


Plukken
Bij het plukken worden de dode haren met de vingers uit de vacht getrokken. Dit klinkt pijnlijk maar is het niet, want de haren zitten al los in de haarzakjes. Door deze dode haren te verwijderen is er plaats voor nieuwe haren om te groeien; als deze dode, uitgegroeide haren niet verwijderd worden kan de hond jeuk krijgen.

Rassen:  border terriër, teckel, jack russel.


Knippen/effileren/scheren
Hierbij worden de honden eerst gewassen, geföhnd en helemaal ontklit; afhankelijk van de wensen van de eigenaar wordt de hond vervolgens in model geknipt of geschoren. 
Naast het knippen en scheren kunnen we ook effileren. Hierbij wordt de vacht niet alleen korter maar wordt ook uitgedund.
Rassen:  shih-tzu, maltezer, yorkshire terriër.


Ontwollen
Ontwollen gebeurd bij honden met een, zogenoemde, dubbele vacht. Deze honden verharen vooral tijdens de seizoenswisselingen in het voor- en najaar.
De behandeling bestaat uit de was en blaasmethode. Hierbij wordt de hond eerst gewassen en daarna met een waterblazer droog geblazen, zodat het grootste gedeelte van de losse haren eruit is. Daarna wordt de hond geföhnd en doorgekamd om ook de overige losse haren nog uit de vacht te halen.
Rassen: samojeed, herder, collie.


Wassen
Hierbij gaat het voornamelijk om de kortharige rassen die veel haren verliezen.  Na het wassen worden deze honden gedroogd en met een rubberen borstel geborsteld om de losse haren te verwijderen.
Rassen: labrador, jack russel, mopshond, chihuahua.